Byla vydána nová verze hJOPeditoru, která přináší více větších změn. Vydání je zatím formou předběžného vydání za účelem testování nové verze komunitou.

hJOPeditor v2.14

  • Bpnl režim: skupinový posun/mazání posouvá/maže všechny objekty: nejenom symboly, ale i konce jízdních cest, místa pro čísla kolejí, místa pro čísla souprav, texty a oddělovače.
  • Zrušení limitu na velikost výběru skupinového přesunu a mazání.
  • Vytvořen nový režim Oblasti řízení: v tomto režimu je možné vizuálně zkontrolovat přiřazení bloků do oblastí řízení a skupinově přiřadit bloky do oblastí řízení. Přiřazení se provádí vybráním bloků v obdélníku, přičemž bloky se přiřadí oblasti řízení, jejíž domeček je také v obdélníků. Původní přiřazování oblastí řízení v režimu Bloky zůstává zachováno.
  • Nová funkce opnl import: pokud upravíte bpnl panel a vygenerujete opnl, museli jste doposud opět přiřadit všechny bloky. Nyní můžete po přechodu bpnl -> opnl zvolit možnost “Soubor -> Importovat vazby z předchozího opnl”, která do nového opnl importuje vazby na bloky z předchozího souboru. Importují se vazby, jejíž symboly se nezměnily. Změněné symboly je potřeba následně přiřadit manuálně.
  • Bpnl soubor: umožnit více než 256 konců jízdních cest, míst pro čísla souprav, míst pro čísla kolejí a oddělovačů - limit 65536. Používá se nový formát bpnl v4.1.